Inici


1. Qui som i què feim?
La Coordinadora per l’Educació de Menorca (que agrupa els sindicats, la FAPMA, l’Associació d’Estudiants 20 de Juny i l’Assemblea de Docents) i el Col·lectiu MenorcaEdu21-Pacte per l’Educació, amb el suport del Departament de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca, posam en marxa un procés participatiu per renovar la Presidència, Vicepresidència i representant d’Educació Infantil del Consell Escolar de Menorca (CEME).

Les persones que siguin elegides en aquest procés, seran proposades pel Consell Insular de Menorca al Govern de les Illes Balears, perquè siguin nomenades per als càrrecs esmentats.

2. Per què?
Fins ara, la major part de càrrecs del CEME eren elegits per l'Administració, de manera que la composició i les decisions estaven molt determinades per la seva component ideològica.

Proposam un canvi perquè necessitam adaptar el CEME als canvis socials. 

Creim que l'Educació a Menorca és massa important com per estar sotmesa als canvis derivats de l'alternança política. Necessitam decisions consensuades amb molts sectors socials, i prendre decisions a llarg termini per pensar junts quina educació volem per d'aquí a 10 anys.

Si volem un sistema educatiu innovador, necessitam una institució que escolti totes les veus, que faci una feina pràctica al servei dels centres educatius i que pugui desplegar un Pacte Educatiu.

3. Com ho farem?

Qui s'hi pot presentar?

A la Presidència i Vicepresidència s'hi poden presentar totes les persones que ho desitgin, en candidatura conjunta, especificant qui opta a la presidència i qui a la vicepresidència.
Per ser representant d'Educació Infantil 0-3, cal ser docent o professional de suport d'aquesta etapa educativa.

Qualsevol persona que vulgui ser candidata, ha d'enviar un missatge abans del 16 de desembre amb una fotografia, un breu currículum i un text de presentació a eleccionsceme@gmail.com

Qui pot votar?

Tots els alumnes majors de 16 anys, docents i familiars socis de les APIMA, de qualsevol curs de totes les etapes educatives dels centres públics i concertats de Menorca: escoles d'educació infantil, centres d'educació primària, instituts, escoles d'adults.

Per poder votar, és necessari acreditar-se aquí.

Quan i on seran les votacions?

Dia 20 de gener de 2016. De 12 a 14 h i de 19 a 21 h. A cada poble hi haurà una o dues urnes per votar.  

Abans, un cop finalitzat el termini d'acreditació, es publicarà el cens de les persones acreditades i se'ls notificarà per correu electrònic el col·legi on han d'anar a votar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada